Ezen az oldalon sütiket használunk. Tudj meg többet a adatvédelmi nyilatkozat a Légi Segédben
A Covid-19 vírusra hivatkozva törölt járatok 03.11. után valószínüleg nem jogosultak kártérítésre!

10 tipp, hogy kényelmesebb legyen a következő repülőutad

Február 17, 2020 Utazási tippek

A repülés néha mindannyiunknak frusztráló lehet, ezért az alábbiakban felsorolunk neked 10 tippet, amelyek segítenek, hogy élvezetesebb és kényelmesebb legyen a következő utad.

 

 

 

Maradj hidratált – válaszd a vizet!

 

A repülőkön a páratartalom általában 20% alatt van, míg az átlagos, egészséges földi érték 30-65%. A testünknek nagyon sok folyadékra van szüksége a száraz levegőben – a bőrünk és szemünk kiszárad, a testünk vízkészlete pedig lassan elfogy – fejfájást, fáradtságot okozva.

A kávé, vagy üdítők csak hirtelen megemelik a vércukorszinted, majd az hirtelen leesik és csak rosszabbul leszel. Ezek helyett inkább válaszd a vizet, hogy energikus és friss maradj! Ha kifejezetten érzékeny vagy a száraz levegőre és a szemeid, bőröd is kiszárad, használj szemcseppet és a kedvenc krémedet is.

 

 

Nyújts gyakran

 

A repülőkön nagyon kevés helyet kapnak az utasok. A kis ülésekben behajlított térdekkel ülünk órákig, ami vérnyomáscsökkenést okozhat. A sok üléstől csökken az izmaink oxigén-ellátása és mindenünk fájni fog, ha nem mozgatjuk meg magunkat gyakran. Ajánlott tehát egy-két óránként felállni és nyújtózkodni egyet.

 

 

Repülj éjjel

 

Ha sötétben repülsz, könnyebben el tudsz aludni, ezzel elkerülve a másnapi fáradtságot és a jetlag-érzést. Vigyél magaddal jó minőségű fejhallgatót, nyakpárnát, szemmaszkot, hogy a tested alvó üzemmódba tudd kapcsolni. Mindemellett persze a kilátás is gyönyörű a sötétben. 

Egyes tanulmányok szerint éjszakánként valamivel több turbulencia tapasztalható, ezért ezt figyelembe kell venned, ha nem szereted amikor a téged szállító többtonnás acélmadár rázkódik egy kicsit.

 

 

Egyél és igyál felszállás előtt

 

A repülőterek tele vannak nagyszerű éttermekkel és bárokkal. Egyél valami könnyű harapnivalót, és igyál egy turmixot, hogy ellenállóbb lehess a repülés okozta stresszre. Ne felejts el vizet és egy kis útravalót vásárolni a duty-free boltokban, így nem kell egészségtelen, tartósított repülős kaját fogyasztanod.

 

 

Legyél kedves mindenkivel

 

A repülés mindenkinek kényelmetlen és stresszes. Ha csak egy kicsit jobban figyelsz az embertásaidra és mosolyogva nézel a személyzetre, valamint segítesz az utastársaidon, akkor boldogabb környezetet teremthetsz mindenkinek, saját magaddal együtt.

 

 

Legyen egy repülős outfited

 

A repülőgépek hőmérséklete a párás trópusi forróságtól a sarkvidéki hidegig terjedhet. Ha kényelmesen és rétegesen öltözködsz, sokkal könnyebben ki fogod bírni az utat. Legyen egy jól bejáratott outfited, amit mindig elő tudsz venni repülés alkalmával!

 

 

Válaszd meg jól a helyed

 

Ha aludni akarsz vagy bámulni szeretnéd a felhőket, akkor az ablakülés a legjobb választás számodra. Viszont, ha az átlagnál gyakrabban kell használnod a mosdót, válaszd a folyosóhoz legközelebbi ülést, hogy ne okozz senkinek kényelmetlenséget mikor felállsz a helyedről.

 

 

Használd ki az átszállásaid!

 

Ha valahol át kell szállnod, sétálj és nyújtózz egy nagyot, miután megtaláltad a gate-ed. A legtöbb reptéren számtalan kulináris és szórakozási lehetőség vár, úgyhogy indulj felfedezőútra!  Sok repülőtéren találhatsz filmezősarkot, masszázsszékeket, vagy akár alvókabinokat, ha nyitott szemmel jársz!

 

Vigyél be elég vitamint

 

Repülés közben többszáz emberrel osztjuk meg a levegőt és a felületeket. Egyél elég gyümölcsöt és szedj vitaminokat már a repülés előtti hetekben is, hogy erős immunrendszerrel szállhass fel. Javasolt továbbá a légbefúvókból áramló levegőt az arcod elé irányítani, hiszen az a lehető legtisztább és legfrissebb egy gépen.

 

 

Ülj a szárnyaknál

 

Képzeld el a gépedet úgy, mint egy libikókát – ha középen ülsz, akkor nem fogsz annyit mozogni, hiszen a szárnyak jelentik a repülők középsúlypontját. A légitársaságok sokszor drágábban is adják ezeket a helyeket, de ha nagyon nyugodt repülőutat szeretnél, mindenképpen megéri ezeket választani.

 

Reméljük, hogy jól fogod érezni magad a következő utadon ezen tippek betartásával!