Ezen az oldalon sütiket használunk. Tudj meg többet a adatvédelmi nyilatkozat a Légi Segédben
A Covid-19 vírusra hivatkozva törölt járatok 03.11. után valószínüleg nem jogosultak kártérítésre!

Embertípusok a reptéren

Január 29, 2020 Utazási tippek

Ha utaztál repülővel, talán találkoztál már valamelyik idegesítő utas típussal a listánkról, vagy talán, te vagy egy közülük?! 

Készen állsz, hogy megnézd, melyik ismerős?

 

A sietős

 

Van még legalább egy-két óra az utazás előtt, de ez az utas tipikusan már a beszállókapu legközelebbi pontjánál rostokol, bőröndökkel. Mindig ők az elsők, villám gyorsasággal száguldanak át a biztonsági ellenőrzésnél, feszülten várják, mikor nyílik a beengedő kapu. A legnyugtalanabbak képesek, három órát várakozni, csak hogy elsők legyenek a sorban..

 

 

Bekapcsolva

 

A kapunál van kb. 2 konnektor 100 emberre, és ez típus úgy dönt hogy gyorsan lecsap rájuk, hogy lehetőleg minden elektronikus eszközét feltudja tölteni. Miután végre feltöltötte a telefonját, előhúzza a laptopot és bedugja azt.

 

Gyerek felügyelet nélkül

 

Néha feltűnik egy rosszalkodó kisgyerek egymagában, és ilyenkor nehéz nem körbenézni a szüleit keresve. De amilyen fürge, nehéz behatárolni, hogy merre keresse a szüleit az ember. A gyerek fel-le ugrándozik, kiabál, játszik, mint egy játszótéren. Merre lehetnek a szülők? Természetesen kávéznak a közeli Starbucksban, pihennek,hogy felkészüljenek lélekben a gyerekkel való utazásra.

 

A telefonáló

 

Bizonyára mindenki tapasztalt már ilyet az útja során. Valaki épp mellette teregeti ki a szennyest, maximum hangerőn, minden körültekintés nélkül, a legkülönbözőbb témákról (ami természetesen a legkevésbé sem érdekel minket). Teljesen mindegy, hogy a párkapcsolati válságáról, az egészségügyi problémáiról, vagy a munkahelyi gondjairól legyen szó, hallani fogjuk, ha akarjuk, ha nem.

 

 

Aki fülhallgató nélkül játszik

 

Amikor valaki sikerül megtalálja élete játékát, rettentően elégedett és boldog, de nem feltétlenül kíváncsi a többi utas is a részletekre. Senki sem élvezi annyira a játékot, mint aki játszik vele, ezért jó, ha adott esetben rólunk van szó, gondolunk erre és levesszük a hangerőt, vagy bedugjuk a fülhallgatót. Ha szülő vagy, és ezzel szeretnéd lecsendesíteni a gyereked, ne feledd a hangerőt is levenni, különben semmi értelme az egésznek, mert a többi utast így is zavarni fogja.

 

A részeg

 

Nem kellemes, amikor a mellettünk ülő savanyú alkohol szaga megcsap minket, vagy még rosszabb, amikor láthatóan részeg is.. De ne aggódjunk, a biztonságiak jóval a felengedés előtt kitessékelik.

 

A hetvenkedő

 

“Tudod ki vagyok? Egy dupla Platinum Elit státuszú klub tag!” Teljesen mindegy, hogy kihez fog hozzászólni a reptéren, tele lesz felfuvalkodottsággal. “Sajnáljuk, -mondhatja a személyzet- de még Ön miatt sem lehetett feltartóztatni a gépet órákra..”