Ezen az oldalon sütiket használunk. Tudj meg többet a adatvédelmi nyilatkozat a Légi Segédben
A Covid-19 vírusra hivatkozva törölt járatok 03.11. után valószínüleg nem jogosultak kártérítésre!

Higiéné tippek utasoknak, avagy hogyan maradjunk frissek útközben

Február 5, 2020 Utazási tippek

Utazás közben a legkönnyebb megbetegedni! Hogyan tartsuk távol mégis a baktériumokat, és előzzük meg a megfázást, vagy egyéb nemkívánatos kóros állapotokat? 

 Akár az Amazonas dzsungelébe tartunk, akár egy németországi buszos kirándulásra, tisztán és ápoltan, megőrizve a személyi higiénét, sokat javíthat a közérzetünkön! Nem utolsó sorban a környezetünkben lévő emberek sem tartózkodnak majd, az esetlegesen előforduló betegség okozta kellemetlenségek miatt.

 Éppen ezért összegyűjtöttünk néhány tippet, hogyan maradj üde az utad során!

 

 

 

Mindig moss kezet!

 

Orvosilag bizonyított tény, hogy a szappannal történő kézmosás a leghatékonyabb a baktériumok ellen! Utasként sajnos mégsincs mindig módunkban ezt megtenni. Ebben az esetben az alkohol tartalmú fertőtlenítő kendők nagyon hatékonyak tudnak lenni! A repülőgépen a berendezés felületét nagyon sok ember megfogja, de egy ilyen kendővel könnyedén letörölheted a baktériumokat!

 

Ügyelj a megfelelő szellőzésre!

 

Mindig bizonyosodj meg róla, hogy az ülésed feletti szellőzőberendezés ventilátora működik! Nemcsak a megfelelő szellőzés érdekében, hogy élvezhetően friss legyen számodra a levegő, de légben terjengő baktériumokat is elszívja.

 

Felejtsd el az alkoholt!

 

Nagyon fontos, hogy elkerüld az alkohol fogyasztását a repülőút előtt! A  gép fedélzetén amúgy is száraz a levegő, és az alkohol dehidratáló hatása hozzáadódik. Nem beszélve arról, hogy kimerültté tesz, és ez fogékonyabbá a baktériumok okozta fertőzésekre! Alkoholok és cukros üdítőitalok helyett a legjobb választás a tiszta ivóvíz, valamint az ásványvíz!

 

Vigyél magaddal probiotikumokat vagy vitaminokat!

 

A gyakori repülés az emésztőrendszert is igénybe veszi és székrekedést, valamint hasi fájdalmakat okozhat. Amennyiben gondoskodsz probiotikumokról, kellőképpen hozzájárulhat, hogy az emésztésed megfelelően működjön! A C-vitamin is nagyon hasznos tud lenni, hisz az immunrendszer munkáját segíti, és nehezebben kapsz el betegségeket.

 

Mozogj!

 

Nagyon fontos hogy felkelj olykor és mozogj a repülőút során! Sétálj nyugodtan fel-alá, nyújtózz, hisz ezek mind segítenek a vérkeringésed megfelelő működésében!