Ezen az oldalon sütiket használunk. Tudj meg többet a adatvédelmi nyilatkozat a Légi Segédben
A Covid-19 vírusra hivatkozva törölt járatok 03.11. után valószínüleg nem jogosultak kártérítésre!

Hogyan hódoljunk utazási szenvedélyünknek anélkül, hogy elutaznánk

Február 12, 2020 Utazási tippek

Igen, az utazás olyan lehet mint a függőség. Semmihez sem fogható élmény megismerni új kultúrákat, embereket, gyönyörű tájakat, és szabadnak lenni! Természetesen semmitől sem jó függeni, még a szabadság vágyától sem!

Így összegyűjtöttünk néhány tippet, mely segíthet, úgy hódolni eme szenvedélynek, hogy közben nem is utazunk el sehova.

 

 Az elkötelezettségnek ára van – pénz és idő

 

Nem lehetünk örök utazók, mert a pénzért meg kell dolgozni, ami elveszi időnk nagy részét. Ha pedig nem a pénz az akadály, többnyire az idő, illetve annak hiánya okoz gondokat. Tehát, hogyan leljük meg mégis az egyensúlyt a mai rohanó világban a munka, a család, a tanulmányok és egyéb kötelezettségek valamint az utazás között?

 

Tanulj nyelveket!

 

Idegen nyelveket tanulni épp annyira varázslatos tud lenni, mint utazni. Persze csak akkor, ha önszántunkból és egy általunk tanulni kívánt nyelvet tanulunk. Lelkileg könnyen el lehet kalandozni, hiszen a legtöbb nyelvkönyv tradíciók, hétköznapi szokások, nyelvjárások, és kultúrális hagyományokon alapulva kalauzol végig a nyelvtanulás rejtelmeibe. Sőt, ha csoportosan tanulunk még élvezetesebb tud lenni a nyelvtanulás!

 

Legyél szemlélődő!

 

Ki mondta hogy a saját városunkban nem lehetünk turisták? Fedezzük fel a környéket, a múzeumokat, parkokat! Mindent, amiről azt hittük eddig, hogy már nem rejtegetnek újdonságokat, talán még okozhatnak meglepetést! Egy kisvárosban talán nincs annyi látványosság, de sokkal több érdekességet és titkot fedezhetünk fel benne, mint gondolnánk!

 

Tervezzünk kisebb hétvégi kirándulásokat!

 

A  hétvégi otthon ülés helyett, mozduljunk ki, és látogassunk el a közelben található városokhoz, tavakhoz. Egyszóval fedezzük fel a környéket. Amikor felfedező kirándulásra megyünk, próbáljunk meg olyan szálláshelyet találni, ahol tudunk új emberekkel találkozni, így van lehetőségünk újabb ismeretekkel, történetekkel gazdagodni! 

 

Olvassunk!

 

Kuckózzunk be és böngésszünk utazási magazinokat, kaland regényeket, melyek képzeletben elrepítenek egy távoli helyre anélkül, hogy valóban elutaznánk. 

 

 

Fogadj utazókat az otthonodba!

 

Hallottál a couchsurfing-ről? Ez egy olyan weboldal, ahol az emberek a világ minden pontjáról találkoznak, és befogadnak turistákat az otthonukba. Az ilyenfajta elszállásolás jobban lehetővé teszi a személyes kapcsolat kialakítását a szállásadó és a vendég között. Ez egy ingyenes alkalmazás, tehát remek módja annak hogy pénzt spóroljunk.

 

Gondoskodj a jövőbeni utazásról időben!

 

Megújítani az útlevelet nem a legkellemesebb időtöltés, de jobb elintézni időben, mintha az út előtt kellene ezzel is időt vesztegetni! Csináltasd meg ha kell a bőröndöd zárjait, szerezz be mindent, amire szükséged lehet, nézz utána milyen lehetőségeket kínálnak egyes légitársaságok, hol találhatóak kedvezőbb ajánlatok, és végezz el minden más szervezést, amire szükséged lesz majd a későbbiekben!