Ezen az oldalon sütiket használunk. Tudj meg többet a adatvédelmi nyilatkozat a Légi Segédben
A Covid-19 vírusra hivatkozva törölt járatok 03.11. után valószínüleg nem jogosultak kártérítésre!

Járattörlések a koronavírus miatt – jogosultak lehetünk a kártérítésre

Március 11, 2020 Utazási tippek

A koronavírus miatt 7100 európai járatot törölt a márciusi menetrendjéből a Lufthansa Csoport.

A pandémia terjedése okán csökkenő kereslet miatt a Lufthansa csoport Magyarországon is csökkentette járatszámait. A légitársaság a Münchenből induló járatok közül 3350-et, a Frankfurtból indulók közül pedig 3750-et törölt.

 

Főleg olaszországi járatok maradnak ki, de Berlinbe, Hamburgba és Düsseldorfba is kevesebb gép jár. Milánóba, Velencébe és Rómába is ritkábban jár márciusban repülő. A járvány miatt elrendelt izraeli beutazási korlátozások miatt március 8-tól március 28-ig törlik valamennyi izraeli – Tel-Avivba, illetve Eilatba közlekedő – járatukat is.

 

A csoporthoz a névadó Lufthansa mellett a Swiss Air, az Edelweiss Air, az Austrian Airlines légitársaság, valamint a Eurowings és a Brussels Airlines diszkont-légitársaság is hozzátartozik.

Járattörlések | Forrás: lufthansa.com

 

„Ezeket a járatokat alacsony kereslet miatt törölték, és a 261/2004/EK EU-rendelet szerint ez nem tekinthető rendkívüli körülménynek (vis maior-nak). Ez azt jelenti, hogy minden utas (beleértve a gyermekeket is), akit kevesebb, mint 2 héttel előre tájékozottak, jogosult lehet a kb. 80.000 forintos kompenzációra. Akár 200.000 forintnyi kompenzáció igénylésére is lehetőség van összekötő járatok esetén. Ezenkívül a légitársaságnak az utasok számára alternatív járatokat kell felajánlani az úticél elérésére vagy a jegy árát kell teljes egészében visszatéríteni.” – mondja Karl Gustav Annus, a Légi Segéd észt anyavállalata, a Lennuabi vezérigazgatója. 

 

Járványok idején különösen fontos a higiénia és az elővigyázatosság. Olvasóink számára itt összegyűjtöttünk néhány tippet, melyek segítenek megelőzni a betegségeket!