Ezen az oldalon sütiket használunk. Tudj meg többet a adatvédelmi nyilatkozat a Légi Segédben
A Covid-19 vírusra hivatkozva törölt járatok 03.11. után valószínüleg nem jogosultak kártérítésre!

Milyen ruhát ne viseljünk ha repülni tervezünk?

December 10, 2019 Utazási tippek

Legközelebb, ha a reptéren jársz nézz körül, hogy mit viselnek a többiek. Ez egy könnyű módja tájékozódni hogy mit, vagy mit nem érdemes viselni a repülő út során. 

 

Mondj NEM-et a szűk ruháknak!

 

A szűk szabású ruhák összeszorítják a vénákat így nagyobb a trombózis kialakulásának veszélye! Nem éri meg az igyekezet amit egy szűk szabású ruha viselésével érnél el, ha közben kialakul egy trombózis. Épp ezért válasz kényelmes szabású, lehetőleg pamut, vagy vászon ruhát, amelyekben bőröd is szabadabban lélegzik. 

 

Felejtsük el az erős parfümöt!

 

Mindenkinek van olyan ismerőse, aki a kelleténél erősebben szereti befújni magát. A repülőn ez fullasztó tud lenni! Ráadásul nem tudhatjuk, kinek milyen allergiája van körülöttünk. A parfüm helyett jobb, ha a frissen mosott ruhát választunk, ami még jobb illatú is, vagy ha nagyon szeretnénk egy szerény kölni még annyira nem fullasztó.

 

 

A bő, nagy szabású ruhák gyanúsak lehetnek!

 

Amikor olyan bő ruhát visel valaki, amibe könnyű elrejteni valamit, megtévesztő lehet, kiváltképp a reptéren! Amilyen kényelmes tud lenni egy ilyen ruha, épp annyira kényelmetlen ha a reptéri személyzet gyanúsnak talál és átvizsgál.

 

Jobb ha lemondunk a magassarkúról!

 

Egy kényelmes cipő sokkal praktikusabb a reptéri sétákhoz, vagy ha futni kellene a kapu zárás miatt, hogy elérjük a másik gépünket. A slip-on cipők kifejezetten megkönnyítik az utazást a könnyű fel és levételük miatt.

 

A feszes nyári rucik inkább a bőröndbe!

 

Érthető ha a Karib-szigetekre indulunk nyaralni, máris magunkra öltenénk a legszebb nyári ruhákat, de ne olyan sebesen! Nem tudhatjuk ugyanis, hogy a repülőgépen milyen a hőmérséklet! Lehet hogy jégkockára fagynánk, és végig vacognánk az utat – amire senki sem vágyik egy ilyen nyaralás előtt.. Tehát jobb ha a hotelig kibírjuk, hogy felvegyük a nyaralós szettet, addig pedig maradjunk utazósban!