Ezen az oldalon sütiket használunk. Tudj meg többet a adatvédelmi nyilatkozat a Légi Segédben
A Covid-19 vírusra hivatkozva törölt járatok 03.11. után valószínüleg nem jogosultak kártérítésre!

Muszáj utaznod a világjárvány idején? Ezekre figyelj!

Március 25, 2020 Utazási tippek

Sajnos sokaknak muszáj utaznia még egy világjárvány idején is. Legyen az munkahelyi vagy családi ok, a jelenlegi és az ehhez hasonló veszélyhelyzetekben jó, ha sokkal elővigyázatosabbak és körültekintőbbek vagyunk repüléseink során. Alább található néhány hasznos tanács, melyek célja, hogy megkönnyítsék a dolgod.

 

 

1. Öltözködj megfelelően!

Járvány idején fontos a megfelelő öltözék megválasztása. A ruháid legyenek könnyen tisztíthatóak és viselj maszkot, gumikesztyűt, szemüveget, amikor csak lehetséges! Ezzel nem csak saját magad véded, hanem a környezeted és utastársaid is. Ha maszkot vásárolsz, használj minimum FFp3-as minősítésűt.

 

2. Köss egészségügyi és utazási biztosítást!

Az utazás során könnyen problémákba ütközhetünk. Ha törlik a csatlakozásunkat, esetleg nem engednek haza és karanténba kerülünk, hasznunkra válhat a biztosításunk. Már a közepes csomagok is elegendő védelmet és kompenzációt nyújthatnak.

 

3. Regisztrálj a Konzuli Szolgálatnál!

Amennyiben megosztod utazási terveidet a Konzuli Szolgálattal, akkor sokkal egyszerűbben tudnak megtalálni téged egy esetleges vészhelyzet idején – legyen az természeti katasztrófa, jogi, vagy családi probléma. Tudj meg többet a regisztrációról itt.

 

4. Kérj igazolást az orvosodtól, ami bizonyítja, hogy egészséges vagy!

Utazás előtt mindenképpen keresd fel a háziorvosodat. Kérd meg, hogy állítson ki egy igazolást arról, hogy az utazás megkezdésekor egészséges vagy, mivel néhány ország megköveteli ezen igazolás meglétét.

 

5. Tarts távolságot!

A vírusok és baktériumok sokkal nehezebben jutnak be a testedbe, ha megfelelő távolságot tartasz a gazdaszervezettől. Próbálj meg legalább két méteres távolságot tartani a többi utastól, a repülőn pedig válassz egy mindenkitől távol eső ülőhelyet, ha van ilyen.

 

6. Moss kezet és arcot gyakrabban!

A kezünk alapos megmosásával és arcunk megtisztításával nagyban növelhető a biztonságunk. Ha nem érhető el folyóvíz és szappan, használj legalább 70%-os alkoholtartalmú kézfertőtlenítőt.

 

7. Ha tüneteket produkálnál…

Amennyiben a koronavírus, vagy más betegség tüneteit veszed észre magadon, azonnal hívd a helyi segélyhívó számot. Az egészséged védelme és társadalmi kötelezettségeid betartása a legfontosabb ilyenkor. Ne szállj repülőre, vagy más tömegközlekedési eszközre, ha fertőző vagy! A helyi hatóságok és egészségügyi dolgozók mindent meg fognak tenni érted, ugyanolyan lelkiismeretes munkát fognak végezni, mintha saját országuk polgára lennél. Karanténba kerülésed esetén értesítsd a Konzuli Szolgálatot, akik gondoskodnak majd jogaid védelméről!

 

8. Olvasd el a Légi Segéd tippjeit!

A “Mit tegyél, ha külföldön ragadsz egy vészhelyzetben” című blogbejegyzésünkben további tippeket találhatsz, amik segíthetik a gyors hazajutásodat.